Guide: Hvilken robotplæneklipper skal man vælge?
Vil man gerne slippe for at slå græs, så er en robotplæneklipper ofte det rigtige valg. Men hvad skal man være opmærksom på, når man vælger en robotplæneklipper? TEXAS giver dig her en guide til, hvad man skal kigge på, når man vælger robotplæneklipper.
Der er flere ting, man skal have styr på før, at man køber en robotplæneklipper, og så er der andre ting, man skal være opmærksom på. I TEXAS’ guide til robotplæneklippere her kan man blive klogere på, hvad det er. Det vigtigste er dog området, hvor robotten skal køre på.
Plænestørrelse
Den typiske græsplæne til et dansk hus er mindre end 500 m2, og man bør derfor have en robotplæneklipper som TEXAS’ RMX500, der passer til denne størrelse græsplæner. Er ens græsplæne større end dette, bør man derfor have en kraftigere robot som RMX800.
Et større batteri i robotplæneklipperen gør, at den kan køre i længere tid før, at den skal tilbage og lade op, og samtidigt kan den opgraderede ladestation lade det større batteri hurtigt op, så robotplæneklipperen kan nå at klippe et større areal i det tidsrum, som den er sat til at køre i.
For at finde ud af, hvor stor ens græsplæne er, kan man på Google Earth kan man finde sin egen bolig og med et redskab på siden nemt måle sin græsplæne, så man ved, hvor mange kvadratmeter græs, at robotplæneklipperen cirka skal slå.
Terræn & udformning
Hvordan ser ens græsplæne ud? Er der mange bede, skråninger, smalle passager og har man både en for- og baghave? Disse ting skal ens robotplæneklipper kunne klare.
Størstedelen af de danske græsplæner er flade eller med en mindre hældning, hvilket de fleste robotplæneklippere nemt kan håndtere. Derfor er det ofte vigtigere, om robotplæneklippere har Multi Zone-funktion som TEXAS’ modeller, hvor man selv kan vælge startpunktet for klipningen, så man sikrer, at alle områder bliver dækket.
Ladestation
Hvor ladestationen kan stå, kan også have stor betydning for hvilken robotplæneklipper, man skal vælge. Ladestationen til TEXAS’ robotplæneklipper kan fx sagtens placeres i et hjørne af haven, så man kan gemme ladestationen og robotplæneklipperen lidt væk, når den ikke bruges, men det er ikke tilfældet med alle mærker. Så man skal sørge for, at ladestation faktisk kan stilles der, hvor man gerne vil have den - og ikke mindst skal man være sikker på, at man kan trække strøm derhen.
Hvis man finder en robotplæneklipper, der kan klare disse ting - og helst til en overkommelig pris - så er man godt på vej. Men der er mange detaljer, der kan gøre forskellen, om man bare har en robotplæneklipper, eller en robotplæneklipper man navngiver og virkelig sætter pris på.
De vigtigste detaljer:
Hvis man vil have fuld kontrol over sin robotplæneklipper hele tiden, så skal man vælge en, der kan forbindes til Wi-Fi og til en tilhørende app. Det er dog ikke alle mærker, der kan dette, men med TEXAS’ robotplæneklipper kan man i appen via Bluetooth eller Wi-Fi altid styre, hvornår robotten skal køre ud, hvor den skal starte og meget mere, hvis den er forbundet til ens Wi-Fi. Det kan være yderst praktisk og gøre dagligdagen meget lettere.
Langt størstedelen af alle robotplæneklippere kommer også med et afgrænsningskabel, der enten skal lægges eller graves ned langs græsplænens kant, hvilket kræver lidt arbejde. Med TEXAS’ robotter kan man sikre afgrænsningskablet til jorden med medfølgende pløkker, og på sigt vil man ikke lægge mærker til, at det er der. Enkelte mærker har robotplæneklipper med GPS, men dette kommer ofte i en helt anden prisklasse.
Robotplæneklippere er desværre heller ikke ufejlbarlige, og de kan køre i stykker eller batteriet kan forringes, hvis den ikke bliver vedligeholdt ordentligt. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan og om man kan reparere og vedligeholde sin robotplæneklipper selv, så den kan holde i mange og flere år, så man ikke behøver investere i en ny, hvis fx batteriet dør. På TEXAS’ modeller kan man selv købe reservedele, og ofte er det også ganske let selv at udskifte delene, hvis uheldet har været ude. Derved kan man let forlænge levetiden af en TEXAS robotplæneklipper.
Har man sarte naboer, så vil de også blive glad for, at man bruger en robotplæneklipper i stedet for en almindelig plæneklipper. Lydniveauet er oftest markant lavere, og det kan også have indflydelse på, hvad man vil vælge. Typisk vil og skal en almindelig robotplæneklipper ikke larme mere end cirka 60 db, hvilket svarer til niveauet af almindelig samtale. På TEXAS robotplæneklippere garanteres der, at de under normale omstændigheder aldrig larmer mere end 62 db.
Sidst men ikke mindst er prisen selvfølgelig også et vigtigt parameter for mange. Prisen på robotplæneklippere stiger ofte des større et område, at robotten kan håndtere. Samtidigt vil Wi-Fi forbindelse, tilhørende app, smarte funktioner, lavt støjniveau m.m. også gøre, at prisen skyder i vejret. Både TEXAS RMX500 og RMX800 er dog særdeles prisvenlige robotplæneklippere, hvor man får alt det essentielle samt flere gode ekstra funktioner, app mv. til en god pris, der normalt starter ved 4.999,- kr.
Man kan derfor nemt blive klar til nyde livet mere, når man har en robotplæneklipper, der slår græsset for en.
Se alle TEXAS’ robotplæneklippere samt tilbehør her:
Bliv endnu klogere på robotplæneklippere i vores udførlige vejledning til, hvad man skal kigge efter ved en robotplæneklipper her: